Najrýchlejší internet na Slovensku odštartoval v Prešove

06.11.2007 Prešov

Prešov 6. novembra (TASR) - Projekt telekomunikačného operátora Slovanet, a. s. , Bratislava, pod názvom Najrýchlejší internet na Slovensku odštartoval v Prešove.
Prispela k tomu aj skutočnosť, že Slovanet koncom októbra kúpil majoritný podiel v miestnom poskytovateľovi internetového pripojenia - v spoločnosti Kryha.
Obe strany, ako to dnes zverejnili na tlačovej konferencii v Prešove, prinesú klientom nové modernejšie produkty a výrazné zlepšenie zákazníckeho servisu. Napríklad Prešov sa vďaka tomu stane prvým slovenským mestom, v ktorom odštartuje predaj najrýchlejšieho optického internetu na Slovensku s rýchlosťou až 64 Mbit/s.
Podľa slov výkonného riaditeľa a predsedu predstavenstva Slovanetu Petra Máčaja pristúpili k projektu preto, že Slovanet \"chce zostať významnou firmou na slovenskom trhu, chce sa ďalej rozvíjať a rásť a byť plnohodnotným konkurentom\". Máčaj ocenil aj prístup mesta Prešov k celej transakcii. Primátor mesta Pavel Hagyari odmietol v tejto súvislosti obvinenia z nadržiavania jednej firme a konštatoval, že aj ostatní majú u neho dvere otvorené. Projekt so Slovanetom výrazne prispeje k internetizácii regiónu. Napríklad na najľudnatejších sídliskách vďaka zavedeniu internetového pripojenia chcú v rámci iného projektu Bezpečné mesto inštalovať monitorovacie kamery na verejné priestranstvá.
Partneri projektu nezverejnili hodnotu, pri ktorej sa kúpno-predajný vzťah realizoval, a ani náklady na projekt. Po vybudovaní pripojení bude Slovanet šíriť v Prešove aj káblovú televíziu, čím sa stane konkurentom doterajšieho poskytovateľa tejto služby - miestnej firmy Gaad.
 

Vyberte región